RC logo 1 Nederlands RGB

Helaas weer even geen Repair café door aangescherpte regels voor corona.

Elke 2e zaterdag van de maand tussen 10.00 en 13.00 uur staan wij klaar in dorpshuis De Neng.

Koffiezetapparaat die het niet meer doet? Een fiets met kapotte verlichting? Een stoel waarvan een poot los zit? Een kledingstuk met losse zoom? Weggooien? Mooi niet! Met een aantal vrijwilligers gaan wij aan de slag om het te repareren in het Repair Café!
In het Repair Café kunnen bezoekers kleine reparaties laten uitvoeren. Het Repair Café is gratis toegankelijk en deskundige reparateurs zijn aanwezig. Bezoekers nemen defecte spullen mee die normaal gesproken weggegooid zouden worden. In het Repair Café gaan de reparateurs aan de slag. Van de bezoekers wordt op vrijwillige basis een kleine bijdrage gevraagd. 
Repair Café Hoogland heeft zich aangesloten bij de landelijke stichting Repair Café

 Waarom een Repair Café?

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Het Repair Café wil daar verandering in brengen. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet te worden weggegooid. In het Repair Café leren mensen op een andere manier naar hun spullen te kijken en er opnieuw de waarde van in te zien. Maar bovenal wil het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak niet al te moeilijk. Het initiatief is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen en hen te laten ontdekken dat er veel kennis en praktische vaardigheden in de eigen buurt aanwezig zijn zonder dat men dat van elkaar weet.

Geen concurrentie met professionele reparateurs

De landelijke Stichting Repair Café krijgt wel eens de vraag of de gratis toegankelijke repareerbijeenkomsten geen concurrentie zijn voor professionele reparateurs. Het antwoord is: in tegendeel. Met het Repair Café willen organisatoren de mogelijkheid van repareren juist onder de aandacht brengen. Regelmatig worden bezoekers doorverwezen naar de professionals die er (nog) zijn.

Verder zijn de mensen die Repair Cafés bezoeken, zo heeft landelijk de ervaring geleerd, meestal geen klant van professionele reparateurs. Ze vertellen dat ze kapotte spullen meestal meteen weggooien, omdat ze geen professionele reparateur kunnen vinden of omdat ze reparatie bij een professional te duur vinden. In het Repair Café leren deze mensen dat er alternatieven zijn voor weggooien en dat repareren vaak een heel goede optie is.

 

Logo De Neng

Please publish modules in offcanvas position.